Metalloglobus Fém és Építőtermék Kereskedelmi Kft.
1106 Budapest,
Jászberényi út 57.
+36 1 260 4487, +36 1 261 0920
Kosár

Az acélcső az acélipar legtöbbet használt terméke: alkalmazzák szerkezetekben, valamint szállítás és gyártás során is hasznos elem. Méretezésük a külső átmérő szerint történik, a belső átmérő a falvastagság szerint változik. Webáruházunkban változatos acélcső kínálatból szemezgethet, a beállított szűrő segítségével pedig másodpercek alatt megtalálhatja a kívánt típust: böngésszen minőségi hegesztett és horganyzott rozsdamentes cső kínálatunkból!

Hegesztett cső 1
Hegesztett cső 1" 33,7*3,2 mm
11 400 Ft
Raktáron
szál
Hegesztett cső 1/2
Hegesztett cső 1/2" 21,3*2,6 mm
6 203 Ft
Raktáron
szál
Hegesztett cső 2
Hegesztett cső 2" 60,3*3,2 mm
18 943 Ft
Raktáron
szál
Hegesztett cső 2,5
Hegesztett cső 2,5" 76,1*3,2 mm
 
Ajánlatkérés
Hegesztett cső 3/4
Hegesztett cső 3/4" 26,9*2,6 mm
6 789 Ft
Raktáron
szál
Hegesztett cső 3/8
Hegesztett cső 3/8" 17,2*2,3 mm
4 359 Ft
Raktáron
szál
Hegesztett cső 5/4
Hegesztett cső 5/4" 42,4*3,2 mm
12 489 Ft
Raktáron
szál
Hegesztett cső 6/4
Hegesztett cső 6/4" 48,3*3,2 mm
14 669 Ft
Raktáron
szál
Horganyzott cső 1
Horganyzott cső 1" 33,7*3,2 mm
12 238 Ft
Raktáron
szál
Horganyzott cső 1/2
Horganyzott cső 1/2" 21,3*2,6 mm
6 035 Ft
Raktáron
szál
Horganyzott cső 2
Horganyzott cső 2" 60,3*3,6 mm
23 889 Ft
Raktáron
szál
Horganyzott cső 3/4
Horganyzott cső 3/4" 26,9*2,6 mm
8 801 Ft
Raktáron
szál
Horganyzott cső 5/4
Horganyzott cső 5/4" 42,4*3,2 mm
16 177 Ft
Raktáron
szál
Horganyzott cső 6/4
Horganyzott cső 6/4" 48,3x3,2 mm
18 021 Ft
Raktáron
szál

Acélcső, vascső a Metalloglobus termékei között: miért érdemes minket választani?

Garantált minőségű acél szerkezeti cső kínálat

Termékeink minőségében nem ismerünk kompromisszumot - cégünk elköteleződött, hogy csakis kiváló állapotú, prémium acélcsöveket kínáljunk vásárlóink számára. Beszállítóinkat folyamatosan minősítjük, valamint az árucikkeket magunk is megvizsgáljuk forgalomba hozatal előtt. Célunk a hosszútávú partneri kapcsolatok kialakítása, amelyeket kiváló ár-érték arányú produktumokkal és rugalmas ügyfélközpontú hozzáállással igyekszünk támogatni.  Acélcső kínálatunk évtizedekig megbízhatóan látják majd el feladatukat: alakjuknak köszönhetően költséghatékonyan lehet tartós és könnyű szerkezetek építésére.

Széles acélcső típus választék

Webáruházunk bővelkedik a különböző méretekkel és más paraméterekkel rendelkező acélcsövekben. Kínálatunkban vékonyfalú acélcső (2,3 és 2,6 mm), vastagfalú acélcső (3,2 és 3,6 mm), kis- (17,2-33,7 mm-ig) és nagy átmérőjű acélcső (42,4-76,1 mm-ig), valamint hegesztett, szavatolt vagy horganyzott acélcső is megtalálható igény szerint. A bal oldalon található szűrőnk segítségével kijelölheti a keresett paramétereket, és pillanatok alatt csak az Ön számára releváns találatok maradnak a képernyőjén. Termékeinket 6 méteres szálanként árusítjuk: a kívánt mennyiséget helyezze el virtuális kosarába, majd küldje el megrendelését néhány kattintással!

Villámgyors acélcső kiszállítás

Miután feldolgoztuk ajánlatkérését, válaszként küldünk Önnek egy visszaigazoló emailt, amely tartalmazza a tranzakció részleteit. Ezt követően el is kezdjük összeállítani megrendelését, amelyet az ország bármelyik településére szupergyorsan kiszállítunk. Ha tőlünk rendeli acélcsöveit, nem kell majd hosszú heteket várnia és azon aggódni, hogy csúszni fog projektje: termékeinket mindössze pár munkanapon belül kiszállítjuk ügyfeleink számára.

Számos egyéb építőipari terméket is beszerezhet projektjéhez

A Metalloglobus csaknem egy évszázada állandó országos piaci jelenléttel büszkélkedhet, és legalább három évtizedes építőipari tapasztalattal rendelkezünk. Ez idő alatt szinte felsorolni is nehéz lenne, hogy mennyi terméktípussal bővült repertoárunk. Kiváló minőségű építőipari és fémanyagok, alkatrészek és számos egyéb árucikk megtalálható online üzletünkben, amelyekkel folyamatosan kiszolgáljuk a piac igényeit. Bátran kereshetnek minket viszonteladók, felhasználók, valamint beszállítók, tervezők és kivitelezők egyaránt - az átlagnál nagyobb mennyiség rendelése esetén is. Ráadásul az építkezésből megmaradt elemeket visszavásároljuk, így Önnek még a fölöslegre sem lesz gondja.

Főbb árucsoportjaink közé tartoznak az acéltermékek, kert- és mélyépítési kellékek, építőanyagok és gépészeti anyagok. Kínálatunkban mindent megtalál, amire esetleg szüksége lehet projektje során: betonacél, hegesztett síkháló, idom- és rúdacélok, kerti lapok, térkövek, kerítések/falazatok/támfalak, gipszkartonok, lakossági vízelvezető rendszerek, falazóanyag, tégla, gipszkarton, áthidalók, vakolás és több ezer hasznos kellék. Cégünk a vevőkör igényeinek mind teljesebb biztosítására törekszik, ezért portfóliónkat a meglévő árucikkek mellett folyamatosan bővítjük.

Kedvező hegesztett és horganyzott cső árak

Ha Ön kedvező vascső árak után kutat az interneten, akkor a legjobb helyen jár! Nagy hívei vagyunk a rugalmas árképzésnek, hogy mindenki számára gyümölcsöző legyen az együttműködés. Az acélcső ár szálakban található meg netes boltunkban, így Ön a szükséges mennyiség megigénylése után tájékozódhat a pontosabb összegről. Versenyképes vascső ár a Metalloglobusnál: kérjen tőlünk ajánlatot!

Acélcső gyártás

Az építőipar, épületgépészet napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő területe hazai viszonylatban. Az acélcső termékek évtizedek óta ezen iparágak megbízható, kipróbált és népszerű szereplője, amelyek valószínűleg még sokáig azok is maradnak. Legyen szó fűtésről, hűtésről, gáz- vagy technológiai vezetékek kiépítéséről, acélcsövek nélkül ezek mind elképzelhetetlenek lennének. Az acélcső előállítása alapvetően kétfajta technológiai módszerrel lehetséges: varrat nélküli és hegesztett (varratos) kivitelben.

Varrat nélküli acélcső

A varrat nélküli acélcső gyártása egy többlépcsős, viszonylag bonyolult és képlékeny-alakító folyamat. Ennek során egy tömör anyagból kiindulva, meghatározott hőmérsékleti tartományban több, egymásra épülő művelet eredményeként jön létre a melegen hengerelt, keresztmetszetében anyagfolytonos, varrat nélküli acélcső. A gyártás legfontosabb lépései:

Hevítés– a négyszög vagy kör alakú acéltuskókat felhevítik gáztüzelésű karusszel medencékben 1150 és 1180 Celsius fok közötti hőmérsékletre.

Lyukasztás – ennek során 1100 és 1150 Celsius fokon egy vastag falú csövet hoznak létre lyukasztással.

Nyerscső hengerelés – 1000 és 1100 fokon csővé hengerelik az előző műveletben kialakított vastag falú acélcső terméket. Ennek során mind a falvastagsága, mind az átmérője jelentősen csökken.

Redukálás – a nyers acélcső egy többállványos görgősoron 850-1000 Celsius fokon további alakításokon esik át: nyújtják, redukálják, valamint az elérni kívánt méretre csökkentik folyamatosan az átmérőjét és falvastagságát (a képlékeny alakváltozásfizikai határai között).

Melegdarabolás – a redukáló sorról kifutó acélcső gyártmányokat az előírt méretre vágják repülő fűrésszel.

Hűtés – üzemi hőmérsékletre hűtik a terméket egy hűtőpadon.

Kikészítés – az acélcső hiperboloid hengerek között átesik egy egyengetésen, majd a megrendelés szerinti hosszra darabolják, jelölik, a sorjamentesítik a végeit, rézselik, duzzasztják, kalibrálják és így tovább.

Vizsgálatok, minősítés és kötegelés – utolsó munkafolyamatként ellenőrzik az acélcső gyártmányok méretét és felületét. A vizsgálatot roncsolásmentes módszerrel, illetve víznyomáspróbával végzik, majd az eredményeket dokumentálják, a termékeket pedig kötegelik.  A varrat nélküli acélcső a gyártási folyamatok következtében feszültségmentes és remekül alakítható lesz.

Hegesztett acélcső

A varrat nélküli acélcső legnagyobb vetélytársa az épületgépészetben és egyéb iparágakban a hegesztett változat. A két típusa a varrat kialakításának geometriáját nézve a hossz-, valamint a spirálvarratos hegesztett acélcső – előbbire a kisebb, míg utóbbira a nagyobb átmérő méretek jellemzők. Előállításukkor a felhasznált alapanyag melegen vagy hidegen hengerelt tekercs. A hosszvarratos hegesztett acélcső gyártás folyamatai:

Szalaghasítás – a tekercset az előállítani kívánt acélcső kerületének megfelelő csíkokra hasogatják.

Csőkialakítás – hidegen vagy melegen kialakítják a csőtestet a tekercs széleinek görgők közötti fokozatos felhajlításával.

Csőhegesztés – a szalag széleit összehegesztik hideg- vagy melegalakítási hőmérsékleten, így kialakítják a varratot. A hidegtekercs eljárások között említhető az elektromos ellenállás-hegesztés, plazma- vagy lézerhegesztés, valamint a nagyfrekvenciás indukciós hegesztés. A melegszalagos eljárás során egyesítik a szalag széleit nagynyomáson, magas hőmérsékleten.

Redukálás és kalibrálás – a csövek átmérőjét (az alkalmazott gyártási eljárástól függően) vagy kalibrálják, vagy melegen nyújtva redukálják képlékeny-alakítási hőfokon.

Darabolás – a gyártmányokat az előírt méretre vágják repülő fűrésszel.

Kikészítés – az acélcső szobahőmérsékleten, hiperboloid hengerek között egyengetik, majd darabolják, jelölik, sorjázzák és rézselik.

Vizsgálatok, minősítés és kötegelés – végezetül következik a termékek méretének, felületének és tömörségének vizsgálata. Ehhez roncsolásmentes módszert és/vagy víznyomáspróbát alkalmaznak. A mechanikai ellenőrzés után dokumentálják az eredményeket, majd az acélcsöveket kötegelik és szignózzák.

Az acélcső leggyakoribb felhasználási területei

Építőipar

Miután az acélcsövek egyszerre tartósak és könnyűek, ezért előszeretettel alkalmazzák az építőiparban kereskedelmi és lakóépületekben. Emellett gyakran találkozhatunk velük vízellátás, áramellátás, csatornázás kialakításakor is. Kiváló választás, miután hatékonyan ellenáll a rozsdának és a korróziónak, vagyis nem igényel gyakori javítást vagy cserét. Ezen tulajdonságai különösen fontosak vizes- és elektromos rendszerekben – az acélcső szivárgása vagy törése ugyanis egyaránt veszélyes és költséges lehet.

Olaj- és gázipar

Az acélcső ideális extrém (például korrozív, magas hőmérsékletű és nagy nyomású) körülmények között történő használatra. Nem véletlen tehát, hogy igen elterjedtek az olaj- és gáziparban, különösen olyan csövek esetében, mint gyűjtővezetékek vagy csővezetékek. Tartósságuk és sokoldalúságuk miatt képesek megfelelni ezen iparágak magas, egyedi igényeinek.

Hajóipar

Egy acélcső szilárdsága kiváló választásai lehetőséget kínál a hajóépítéshez, mivel ellenáll a rezgéseknek, ütéseknek, nyomásnak és egyéb mechanikai behatásnak. Más fémekkel ellentétben az acél szélsőséges körülmények között inkább hajlik, mint törik – ez azt jelenti, hogy kisebb a repedés vagy a szivárgás valószínűsége. Elsősorban a hajók kazánjaihoz, túlmelegítő állomásaihoz és nyomási rendszereihez alkalmazzák.

Textilipar

Az acélcsövek sokoldalúsága miatt népszerű választás a textiliparban. Felhasználják őket többek között bálanyitók, keverők, kártológépek, fonógépek, tekercselőgépek és textilkészítő gépek gyártásához.

Mezőgazdasági ipar

Tartósságának és nyomásálló képességének köszönhetően gyakran alkalmazzák mezőgazdasági szerelvényekben. Az acélt időnként szénnel keverik, hogy az könnyebb és masszívabb legyen. A gazdálkodók és a mezőgazdaság egyéb szereplői több tucat módon használják fel az acélcsöveket, beleértve a traktormotorokat, gabonafelvonókat, szántóföldi vízelvezető rendszereket, műtrágya-alkalmazásokat, légtelenítő csőrendszereket és még sorolhatnánk.

Ipari alkalmazás

Az acélcső gyakori választás gyártó létesítményekben, raktárokban, valamint egyéb ipari helyeken. Ennek oka, hogy rozsdamentes és nem korrodálódik, így a létesítmények élettartama alatt megbízhatóan használhatók. A kerek acélcső ideális folyadékok vagy gázok szállítására a létesítmény egyik területéről a másikra, valamint maguknak az ipari szerkezeteknek az építéséhez.

Az acélcső egyéb felhasználási területei:

  • Erőművek
  • Élelmiszer feldolgozó létesítmények
  • Modern építészet
  • Vegyipari infrastruktúrák
  • Vízkezelő létesítmények
  • Energiaipar

Az acélcső egyik legnagyobb ellensége: a korrózió

Az acélból készült rendszerek egyik nagy nemezise a korrózió, ezért a legyártott acélcső termékeket korrodálás elleni védelemmel látják el. Ez leggyakrabban egy festést, szinterezést, műanyag alapú bevonat alkalmazást (porszórást) jelent.  Még napjainkban is nagy mennyiségben használják fel az acélcsöveket tűzihorganyzott kivitelben – főként a hosszvarratos és a menetvágásra alkalmas falú varrat nélküli gyártmányokat horganyozzák.

A tűzihorganyzás alkalmával az acélterméket tisztítás után 435-450 Celsius fokon folyékony cinkbe (horganyba) mártják. Hő hatására az acél felületébe diffundálva egy bevonatot képez – a réteg vastagsága elősorban a cinkkádban eltöltött idő és az acél szilícium tartalmának függvénye. Ezt követően az acélcsöveket szabvány alapján jelölik H (vastag), M (normál), L (vékony), S (varrat nélküli) vagy W (hegesztett)betűvel.

Megválaszolatlan kérdései lennének? Akkor bátran keresse segítőkész kollégáinkat elérhetőségeinken keresztül!

Ajánlatkérés